Search
nl-NLde-DE

Recreatiepark tusken de marren

Ontdek Fryslân vanuit het pittoreske dorp Akkrum in hartje Fryslân op het rustig gelegen nieuwe Recreatiepark Tusken de Marren(Tussen de Meren). U verblijft in een waterrijke omgeving, waar genieten centraal staat. Het park ligt aan de rand van het dorp aan de Meinesleat. De Meinesleat is de vaarroute door Akkrum tussen het Sneekermeer en het merengebied rond de dorpen Grou en Earnewald. Op het recreatiepark staan 14 comfortabele, compleetingerichte, chalets direct aan het water. In de nabije omgeving kunt u een zeilboot of sloep huren, zodat u vanaf het water kunt genieten van de prachtige natuur en omgeving. De omgeving van Akkrum leent zich ook uitstekend voor mooie fiets- en wandeltochten. Een verblijf op Tusken de Marren is buitengewoon GENIETEN aan het WATER!

In het gezellige centrum van Akkrum vindt u onder andere een supermarkt, slager, bakker en drogist voor de eerste levensbehoeften. En biedt het dorp verrassende winkels op het gebied van bijvoorbeeld delicatessen, lifestyle, woonassesoires, cadeau´s en kinderkleding. Ook vindt u er diverse gezellige restaurants, bars en terrassen waar u kunt genieten van een heerlijke lunch of diner. U vindt er prachtige historische gebouwen, zoals Coopersburg en Welgelegen. Elke dinsdag en vrijdag is er een kleine markt waar u terecht kunt voor verse vis, groente en kaas. In het zomerseizoen worden er bovendien diverse evenementen georganiseerd, zoals het Mastklimmen, Slingeraap, de Fryske Dei, diverse braderieen en een Shantydag. Kortom, gezellig genieten in hartje Fryslân.

 
     

Omgeving

In de prachtige provincie Fryslân valt veel te ontdekken en te beleven. U vindt er water, ruimte, natuur, rust en stilte, maar ook actie en plezier. Ontdek en beleef Fryslân, Prachtige luchten, mooie vergezichten, gezellige en karakterisitieke dorpen, historische steden en overzichtelijke meren en vaarten en niet te vergeten bijzondere natuurgebieden. Als liefhebber van water, natuur, cultuur of actie kunt u uw hart ophalen in de omgeving van Recreatiepark Tusken de Marren.

Natuur

Ons chalet op Recreatiepark Tusken de Marren ligt in hartje Fryslân midden in het Friese Merengebied, een prachtige omgeving waar u volop kunt genieten van watersport en waar u ook mooie fiets- en wandeltochten kunt maken. Er is in de omgeving veel natuur te vinden, voor de fanatieke en recreatieve natuur liefhebbers. Graag brengen wij een aantal mogelijkheden onder uw aandacht die absoluut de moeite waard zijn: 

Zoogdieren monitoring in Friesland:
Doel van dit project is het bijeenbrengen van alle informatie over het voorkomen van zoogdieren in Friesland in de afgelopen 20 jaar en zo mogelijk ook van oudere data. Recente en historische waarnemingen van (wilde) zoogdieren zijn van harte welkom. Dus pluis uw oude veldboekjes uit, geef de mol in uw tuin door en vergeet ook niet de verkeersslachtoffers die langs onze wegen liggen te registreren. Heeft u braakballen en pluist u ze zelf niet uit, breng of stuur ze dan naar It Fryske Gea in Olterterp met vermelding van de vindplaatsgegevens.Door het opzetten van een actiever vrijwilligersnetwerk in samenwerking met de Zoogdierwerkgroep Friesland wordt er beoogd een breder draagvlak te creëren om waarnemingen van zoogdieren verzamelen tijdens diverse activiteiten. Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang, de resultaten en activiteiten in het kader van het project geef u dan op voor de nieuwsbrief bij de provinciale coördinator via  zoogdieratlasfriesland@gmail.com. Hier kunt u ook terecht met losse waarnemingen en determinatievragen; bijvoorbeeld foto’s van door uw kat gevangen muizen  

Attracties

Ons chalet op Recreatiepark Tusken de Marren ligt in hartje Fryslân midden in het Friese Merengebied, een prachtige omgeving waar u volop kunt genieten van watersport en waar u ook mooie fiets- en wandeltochten kunt maken. Er is in de omgeving echter nog veel meer vermaak te vinden, voor jong en oud. Graag brengen wij een aantal attracties onder uw aandacht die absoluut een bezoekje waard zijn:

Back To Top